Blogginlägg

Grattis till Mp hund

Stort Grattis till matte Jessica som slitit i ur o skur med blåtiror o andra skador som present men ändå lyckats så bra att utbilda arbetsglada Uzi till något samhällsnyttig och viktig hund som utbildats sig till sökhund inom Missing People . Kennelmamma är stolt ❤️☺️ 


MH o plan valpar

Så enormt länge sen jag skrev något då tiden far fram. Men den 17/9 gick jag MH med min fodertik Tuva von Tuff som tyvärr dragit ut på tiden med testet. Men är mycket nöjd över testet även om kamp o gripande med TL inte va helt rätt bedömd eller gav henne möjlighet att visa det bättre..

Vet inte om MH blivit ändrad så de knappt kampar längre utan blir snabbt passiva o rätt mild i kampen med TL eller att bara hen var sådan 🤔 Det ger ju inte hunden rättvisa kan jag tycka 😬 Men men är överlag mkt nöjd över testet då hon inte heller träffat mig sen hon var strax under året och hade bara fått 1,5 dygn att anpassa sig.❤️ Eventuellt planeras hon paras så snart de går o under våren eller sommaren 24 då kanske hon kommer kunna få fina social arbetsglada ledstarka avkommor för blandat ändamål mm. Även ev ett par tikar till planeras betäckas mer info kommer på valpsidan framöver. . 


Sorg och elände och förhoppningar 😬

En jobbig vinter o start på 22 började med en stor stor sorg 😢 Tyvärr så gick Robins fina Hjalle bort huxflux efter en träning i januari. Obduktion visade typ plötslig hjärtstopp inget annat 💔😢 sånt kan hända alla även oss.. 

Sen vår planlagda rottis kull i feb som många va intresserade av hon bar bara 3 valpar i magen trodde fler så tjock hon va. Men kände på mig dagarna innan nått inte va helt rätt då de va bara en valp speciellt som va pigg i övrigt kände man knappt några andra rörelser och på nedkomst dagen så hände inget så fick åka in o snitta då de visade sig att 2 av 3 dött innan o inte gav tillräckligt med värkar så hon kom igång,hon försökte krysta lite på djursjkhuset men inte tillräckligt..Så man få va glad att lilla Vincent klarade sig så gullig go bebis.. Även andra har förlorat sina vänner nyligen så inge kul när många är ledsna 😢. Men sådant är livet och uppfödning är ingen dans på rosor ibland..

Nu väntar vi franska små frallor efter några år sen sist mer om de på plan valpkullar o de är bara hålla 👍👍hårt att de går vägen då de inte är någon lätt ras..


IGP kval för VM

Robin husse till Dexl Neroz von Nitro ” Hjalle” har tävlat IGP för kvalpoäng inför VM Frankrike 2022 med 277 p. Gränsen va 255 p för en plats. Grattis vi är stolta ❤️


VM Rottweiler IGP !

Vi gratulera o skriver vi är super stolta över att Husse Robin o D.Neroz v Nitro ” Hjalle” kom till VM i Ungern trots de va nära de inget blev då han från SM i aug inte va kry o blodprov visade Borrelia bla och efter den behandlingen kom nästa smäll med kraftig magsjuka o inläggning några veckor innan start och de resulterade i väldigt lite träning ja i princip obefintlig. Men husse kände han va så pass pigg dagarna före de åkte ner att han valde chansa och de till trots så gick de riktigt bra. De genomförde alla 3 discipliner med Gk 91-89-80=260 p totalt och en 28 plats runt 60 startande. O de är ofta små små saker som avgör placering o poäng o om turen ligger på ens sida då de är djur o allt kan hända även den bästa. Även laget tog en 4 plats snuvade på pallen med några poäng.

Så ser de som en stor bedrift o vi är stolta på kenneln och kan dessa små släkt bebisar i valplådan nu visa samma vilja o driv o ev hamna hos nån med vilja till utmaning är de inte fy skam om de ens kommer halvvägs ❤️ Sen skadar de inte om de blir liiite lugnare o med fullt fungerande ratt då de kan va jobbigt utan i en nitro bränslad Ferrari. Ps: och de tror jag de blir 🥴😆 men vem minns en fegis 😂💪 


Bloggerska - Exempel

Avatar
Erika Eriksson