Blogginlägg

Röntgen & patella kontroll mm

Nu har det inte skrivits på ett tag.  Doris som var ute på foder kom tillbax pga allergi i familjen och nu letar vi efter ett ny aktiv & gärna lite utställnings intresserat fodervärd max 20 mil från oss,,gärna närmare förstås...Vi har även förröntgad Doris höfter & de såg mycket fina ut..Även systern Raya kollades vid 5 månader med lika fina höfter..
Denna kull P mot O verkar vara lite bättre och djupare på höfterna åtminstonde av de 2 som nu är förröngade av 7 ännu så länge...Så då får vi hoppas de är fria på ED nu då och inte får fel fram istället"" ironi" 

O-kullen halvsyskon till P-kull där har vi fått 50/50 på HD   2 st C-C  &  1 A-C  &  3 B-B på höfterna av de 6 som är röntgade,,lite förvånad är jag då tiken har en stark HD linje bakom sig med djupa fina skålar mm..

Dock skall 2 röntgas om för en av dem borde kunnat varit fri från början och en var lite slapp på ena sidan speciellt så vi får se om vi får slåss ända till Nordiska eller inte..Var inte dragna helt korrekt heller..

Så 2 till förhoppningsvis i O-kullen skall in på röntgen men inte så lätt med alla att få dem att kontrollera sina hundar tyvärr...Och en är tyvärr avliden   Så vi får se om vi kan få 7-8 röntgade av 9 i kullen..Alla är dock fria fram so fare.. 

Dagny Frallan 1 år har nu kontrollerat sina patella & hjärta helt UA de var maxat fast.. Även röntgat hela ryggen den var helt utan missbildningar mycket fin så UA var den förstås & även höfterna kollades form o djup på, dock ingen SKK röntgen men de såg helt ok och fast ut och tillräckligt djupa med bra vinkel..Även när hon var trött så kollades halsen hur gomsegel mm såg ut även det var helt ok..