Blogginlägg

Frallan hälsokollad & N-tösen såld !

Nu har vi gjort Patella & hjärt komtrollen på Yatzy vår Fralle tös, gjorde även en ryggröntgen på henne och även den roligt nog var Ua så långt en Fralla kan vara detta på ryggen   

Vår sista N-tös som var till salu har nu äntligen hittat det där hemmet som vår magkänsla stämmer överens med så vi hoppas hon skall få det så bra vi hoppas..Kommer dock sakna henne för hon är ju en kelgris samtidigt som hon har humör,,alltså en speciell personlighet    

Det är bara en fodervärd som skall så småningom hittas till en av mina egna N-töser men kommer utvärdera ordentligt innan jag släpper någon och hittar jag inte värden som stämmer överens med min känsla så får det heller vara. 


N-barnen snart 11 veckor & O-bebisarna 4 veckor

Nu social & miljötranar vi rejält N-barnen de åker bil och gillar detta de har varit nere vid sjön o lattjat runt o till o med fått test simma lite och det var ju lite läskigt men roligt oxå i alla fall efteråt när man fick rulla o gnida sig torr i grus & gräs  ..De åker till skogen och går rejäla sköna promenader och äter blåbär o busar och går på tur på stan o kollar läget och dricker vatten ur fontänen och kollar in i hundaffären alla roliga prylar..

Nixa som vi nu kallar henne är kvar och letar efter kärlekefullt varaktig & aktivt hem, hon har fortfarande lite humör kvar men har mjuknat rejält nu, därav har vi valt behålla henne lite längre för att se utveckligen då rätt hem är viktigt..Hon är en super go tjej som är följsam och lyhörd och smart o kan sitt & ligg på kommando och som gillar grönsaker, speciellt morötter detta tar hon hellre än vissa illaluktande hundtugg.. Hon kommer troligen bli en vacker o ädel tös men ändå kraftig med fina drag o detaljer,en riktig söt tjej  . (Lite bilder finns i album) 

O-barnen då ja de börjar nu bli lite mer individer och det morras o busas lite mer nu och snart lär man se lite mer olika personligheter..    ( 4 veckors bilder finns i album)


Tiden går & går i rasande fart !

Nu är N - bebisarna hela 9 veckor & det finns fortfarande en urcharmig humörfrisk vacker tös kvar till rätt hem, samt att vi även söker en halvfodervärd till en tjej..
Nu social & miljötränar vi dem för fullt så de skall få så bra bakrund det bara går och det går framåt och bil får de åka med och ingen har visat åksjuka och det visar vara väldigt smarta och aktiva bebisar..

O-barnen är drygt 2 veckor nu och börjar kvittra o fara runt i lådan mera och snart börjar vi om från början igen med bajs o liv  .. Dessa ser ännu inte ut att få riktigt så mycket humör som N-barnen även om de är 62 % ca släkt  men moderna har ju stort inflytande och dessa 2 är som natt & dag ..
Dock tror vi ändå alla blir urtrevliga familjehundar och fler av dem kommer även säkert i rätt händer kunna bli både bra träning & tävlings kompisar om så önskas i de flesta grenar.