Blogginlägg

Min Älskade tok tös Ninja så saknadNinja min goa knas tös vad hände dig ? Du kommer bli så förbannat saknad av mammsen då du hade din speciella ideer,du var 2 år o från frisk o galen till att bli så sjuk,svaga & vinglig på drygt 1 vecka.

Din skalle såg ut som värsta skelett huvudet på bara några dagar och det var nått jag direkt märket att det var det som kom först 1-2 dagar efter du började med uppkastningarna att sjunka in vid tinnigarna lite lätt och 4 dagar senare syntes det lite mer innan op trots du inte tappat mer än max 0,5 kilo,,men du var ändå fortfarande pigg när du lämnades in..
Du hade inget super sug efter mat  under denna tid innan op när du mådde illa men när du kasta upp lite så direkt efter kunde du ta godis snabbt igen precis efteråt som din piray du var. Men din egna mat vill du inte ha lika mycket men du kunde ha lite sämre aptit under vissa perioder i din löp cykel men så fort det gått några veckor över så var det normalt igen denna gång kom du aldrig riktigt tillbax ..Du gick ner drygt 4 kilo totalt bara men såg ut som du tappat precis allt o lite till pga din svaghet.

Du opererades för misstänkt föremål i magen (ben) men de var bara småsten som lagts i klump på röntgen bilden, de borde kunnats passera ut,,men eftersom tarmen var seg så måste nått ligga bakom förstås och det var med alla säkerhet lågt kalium pga kräkningarna. Och kalium de styr tarmarnas funktion o har letat info så ögon blöder men inget som riktigt passar med helheten ändå,,de fanns lite små sten i tarmen det syntes så de kunde passera...Dock brukade du inte äta sten speciellt mycket utan de var bara just dessa dagar innan op som jag såg att du åt lite dock fann de ca 25 st, knappt en matsked var det totalt....

Dock började uppkastningarna som sagt några dagar innan op men tror def operationen snabbade på förloppet på nått sätt för du hade 0 matsmältning,,kom upp skonkost/ris även efter 3 dagar utan att de smälts trots de var var överkokta från början o spyan/uppkastet luktade jäst av nått o sötaktigt.
De såg att tarmen var lite slöa på Ul oxå och hon kastade upp allt hon fick omgående,speciellt efter Op men du ville inte äta alls var helt anorektisk, bara vatten ville du ha trots du var mega uppvätskad men verkade ändå bli uttorkad igen några timmar senare,,du fick varje dag från veten vätska oxå,,vattnet du ville ha kunde hon slickade i sig sakta bara o hade svårt att svälja o hade även ont,,visst kan tub reta men så länge ?,,men kollades för megasofagus oxå och det var det inte..
Du låg inne givetsvis de 4 första dagarna men kom hem på permiss en dag sen åkte du in på annat sjukhus en dag och var sedan hemma pga kostnad de sista knappa 2 dagarna men fick ändå vätska o medicin där i mellan..


Du var fruktansvärt törsig men njur/lever eller diabets eller addison/chusing eller ev sköld visade inget konstigt och auto immuna saker brukar inte gå så fort..Du fick dock lågt kalium som sagt men inte heller märkligt efter kräkningar men dock verkade du vara extremt känslig för detta och säkert mera saker som blev i oblans .Du var inte direkt svullen i magen som jag såg det,men hade lite ont efter op men inget konstig med detta, dock lite för länge kanske,,du stönade mycket,,dock kunde de klämma på magen utan att du sa nått direkt och hade du haft skit ont hade du nog visat detta utan halsen var det ställe som var allra värst..
Du betedde dig förvirrat o kunde plötsligt resa dig o vingla iväg o sen stod du bara med hängade huvud o gungade eller så förökte du vingla till vatten hinken,,typ som du var drogad och ändå hade du fått dropp med glukos o kalium..
Så nått var på G när symtomen med  uppkastningarna kom antar jag,,du kräkes inte aktivt utan de bara kom upp,,alla akuta symtom kom efter ett bad i en sjö nån timma efter men visar ju inga symtom på algförgiftning tex borde gått fortare med kramp o de hade du inte och de andra hundarna badade oxå o fick vatten i sig på samma ställe..Ev annan förgiftning ? borde ge kramper eller aktiva kräkningar/diarre och visa sjuka värden på njurar/lever eller blodbild,,men skall inte ha nått osagt de finns så mycket konstigt man inte vet om alltid.. Och du kunde inte riktigt bajsa mer än att de kommit diarre direkt efter op sen inget mer men inte heller nått ovanligt att få diarre ef Op,de hade ju gett dig tarmstimulernade oxå i blodet...

Dock hade du först lite höga vita efter op dessa sjönk  med medicin dock bara till precis underkant men du blev bara svagare och svagare på de sista 3 dagarna så dagen innan du togs bort så under natten svalde du slem som kom ner nästan i lungan och du orkade inte ens hosta då dina svälj reflexer var så nedsatta och de vita höjdes lite gran förstås med detta,,,men du hade ändå aldrig feber men hjärtat blev påverkat då kroppen fick jobba på högvarv pga lågt kalium men trots dropp innan med kalium så vart du inte direkt bättre o sista dagen så gick tempen ner istället o du blev kall o trots medicin i kroppen..

Hundar skall normalt kunna tåla betydligt mer svält än så här innan de påverkar kroppen o knoppen så illa och speciellt om de får vätska..Men troligen så hade du någon brist ändå (hormon/näring) svårt o förklara så folk förstår dock. Men en sak är säker "kroppen är komplicerad" så för att stilla sin ångest har jag funnit massa fakta vad som kunnat felat dig och jag får helt enklet leva på detta för att dämpa ens sorg....
Samt du fick inte rätt medicin enligt mig då veten inte försökte tillräckligt att ta reda på mer fakta kring din svaghet och de såg inte heller eller nonchlaerade din smärta i halsen mm..Har förstått idag att du inte hade nått autoimmunet sjukdom eller liknade,,men när man blir så chockad över att lämna en pigg hund överlag i tron att hon är hemma dagen efter o få hem ett vrak då blir man chockad och man får liksom inte hjärna att funka och man börjar letar troligen större fel än det är..

Men alla är olika och inflammationen/infektionen & bristerna påverkade just dig oerhört mycket efter operation och det tog så mycket energi att läka op såret att allt annat slogs ut tyvärr.. Kommer aldrig riktigt få reda på om det gått rädda dig.. Vill inte svära men kommer göra detta ändå,,för dessa jävla hutlösa konstnader för i princip inget.Jag skäms ens att säga vad 10 timmar med lite dropp en fredag med onödig ul kontroll kostande där jag först enligt info trodde jag skulle få expert hjälp,,men icke !!! Och till sist tog ju utredning stopp trots jag tog mer än du hade o allt där till jag hade men det räckte ändå inte.

Tack säger jag till dessa jäkla utsugar kliniker !! 

De han inte ens ge dig de sista blå utan när de skulle ge dig lite lugnade i venen så somnade du på 2 sekunder..Detta är nog det värsta jag varit med om för när man ser en älskad hund försvinna utan att få riktigt svar då är man inte stöddig..Visst de är aldrig trevligt på nått sätt att säga hejdå till en älskad hund men denna hemska maktlöshet är värst när man inte förstr varför..
Men det kan hända alla att nått konstigt händer ens djur någon gång där man inte får 100 svar alla gånger tyvärr 

Men inte lätt när saker går så fort och när vets inte är bildade nog att ens försöka ta reda på vad felet kan vara, och framförallt vissa kliniker suger ut varenda krona som sagt, då är man ju mer maktlös om man inte har hutlöst mycket pengar,,dock ingen som säger att det gått rädda ändå,,men kanske kanske man hade kunnat tagit mycket mer prover och förstått vad som felade mm..

OB visade lite magsår men tyvärr så bryts maghinnan ner oerhört fort efter döden enligt obducenten och därför svårt att veta hur det såg ut från början och inget konstigt att de får sår på magslemhinnan pga föremål som skavt oxå och stressen kring op de går fort att utveckla problem med slemhinnan och utöver detta även måttlig infektion/inflammation i halsen så inget större fel i sig..Ingen lunginflammation men själva varet i halsen störde dig så det lät som det gått ner i lungan.Men du kunde ju inte hosta pga smärtan...

Sov gott min knasiga tös livet är inte alltd rättvist för en så ung tös skulle ha fler år till o gjort mig smått galen på dina upptåg ,,men gud vad jag saknar detta 


Första uställningen på 8 år

Idag har jag vänster varvat på S-tälje BK med 3 uppfödda hundar och det har inte skett på minst 8 år men de gick faktiskt helt ok med tanke på att ingen av dessa 3 tränats det minsta för detta så skötte de sig exemplariskt...Tyvärr domarbyte lite trist då de var från en ras specialist till en som aldrig dömt Rottis men men skit samma är nöjd ändå..

Gamle Lux v Lucifer 9 år Veteran fick " VG " = Very Good,,åkte från E till VG pga att han är lös i fronten bla..Men ja ja han är 9 år & bara ställd som junis med 1 HP..   

Noxett v Noxius  "VG"  bra kritik men är i sportmodells kondis så domaren tyckte att hon saknade lite massa..  Nåja tycke o smak bara,,ändå en super söt & liten välbyggd tik. 

Optima v Opium  "Exellent "  nära CK men drog det enbart pga saknar lite utfyllnad under ögonen   okej men de gör de flesta så domaren delade väl inte ut så många CK överlag.. Dock super kritk annars hon är en snygg o välbyggd & stor tik.. 

Får se hur många år det tar nu innan jag ställer igen     


BRUTALT !

Idag har Robin o Neroz "Hjalle" testat på o startat IPO 1 och A & B vart GK men C vart avbrutet pga att herr H inte ville släppa. Men Domaren var totalt förvånad över denna weilers framfart o vilja..
A-Spåret var de sekunder från att domaren skrev 97 dvs V (utmärkt)  men pga sidvind så gled han ur kärnan lite & tappade därför en appport o 10 poäng försvinner,,men gick som en klocka annars..

B- Lydnaden missade slätapporten då han dribblade lite för mycket med den & det blev snett sättande och fler DK och då släppte han den till sist..Framåtsändande ut gick fint men ligg delen sket sig..& med lite andra små förar missar fick de ändå 79 & de förlorade säkert 15 poäng i allafall. 

C- Började bra men redan i flykten så ville han inte släppa korrekt men Domaren var så förvånad på att en rottis kan vara så snabb & brutal så han ville helt enklet se Modprovet oxå & ja det var minst sagt Brutalt & snabbt och hårt men fick avbryta när man ville äga för mycket....

Så med mer tid o mognad o om de får hålla sig hela så är dessa 2 farliga som konkurrenter för alla raser inom IPO.. 

Bloggerska - Exempel

Avatar
Erika Eriksson