Blogginlägg

Första uställningen på 8 år

Idag har jag vänster varvat på S-tälje BK med 3 uppfödda hundar och det har inte skett på minst 8 år men de gick faktiskt helt ok med tanke på att ingen av dessa 3 tränats det minsta för detta så skötte de sig exemplariskt...Tyvärr domarbyte lite trist då de var från en ras specialist till en som aldrig dömt Rottis men men skit samma är nöjd ändå..

Gamle Lux v Lucifer 9 år Veteran fick " VG " = Very Good,,åkte från E till VG pga att han är lös i fronten bla..Men ja ja han är 9 år & bara ställd som junis med 1 HP..   

Noxett v Noxius  "VG"  bra kritik men är i sportmodells kondis så domaren tyckte att hon saknade lite massa..  Nåja tycke o smak bara,,ändå en super söt & liten välbyggd tik. 

Optima v Opium  "Exellent "  nära CK men drog det enbart pga saknar lite utfyllnad under ögonen   okej men de gör de flesta så domaren delade väl inte ut så många CK överlag.. Dock super kritk annars hon är en snygg o välbyggd & stor tik.. 

Får se hur många år det tar nu innan jag ställer igen     


BRUTALT !

Idag har Robin o Neroz "Hjalle" testat på o startat IPO 1 och A & B vart GK men C vart avbrutet pga att herr H inte ville släppa. Men Domaren var totalt förvånad över denna weilers framfart o vilja..
A-Spåret var de sekunder från att domaren skrev 97 dvs V (utmärkt)  men pga sidvind så gled han ur kärnan lite & tappade därför en appport o 10 poäng försvinner,,men gick som en klocka annars..

B- Lydnaden missade slätapporten då han dribblade lite för mycket med den & det blev snett sättande och fler DK och då släppte han den till sist..Framåtsändande ut gick fint men ligg delen sket sig..& med lite andra små förar missar fick de ändå 79 & de förlorade säkert 15 poäng i allafall. 

C- Började bra men redan i flykten så ville han inte släppa korrekt men Domaren var så förvånad på att en rottis kan vara så snabb & brutal så han ville helt enklet se Modprovet oxå & ja det var minst sagt Brutalt & snabbt och hårt men fick avbryta när man ville äga för mycket....

Så med mer tid o mognad o om de får hålla sig hela så är dessa 2 farliga som konkurrenter för alla raser inom IPO.. 


Dax för parning & värdar troligen funna & omplacering fixad !

Efter ett segt väntande på  fröken Jatzys löp så kom det äntligen igång  så om allt går som de skall med lite försening så bör det bli lev,klara valpar vec 32 (andra veckan augusti.)

Sen tror vi att vi har hittat värdar till båda rottis töserna men de skall på prov först så får vi se hur de går,dock så får annonsen stå kvar och förfrågningar är ok ändå..

Sen önskar vi Koba ( Nelix ) lycka till i sitt nya hem med husse Nicklas som planerar träna  tävla Ipo/Bsl mm med han. Grattis !

Grattis säger vi till Robin med Hjalle (Neroz) som gjorde GK BH-prov (behörighetsprov) idag för att få tävla Ipo mm.. 


Ny fodervärd sökes !

Vi har nu 2 fodervärdshundar vi söker nya kärleksfulla ägare till se fodervärds sidan samt en omplacering ! 

Finns de verkligen ingen där ute som letar en ny aktiv kamrat  . Får en del mail men märker att många inte är insatta i hur det fungerar med fodervärd tex och det är klart det är viktigt att ta reda på sådant då det är ett ansvar att vara fodervärd.

Men främst lite tröttsamt är när en del verkar höra av sig spontant utan att kollat med resten av familjen om det är ok med ny hund. Det ger ju bara onödigt hopp och mer jobb att skriva massa saker mellan varandra och sen när man skall ringa då gör man inte detta tyvärr, man hör inte ens av sig ibland om nått kommit i mellan eller så hittar endel på någon annan bortförklaring..
Visst saker kan komma i mellan absolut men är det så svårt att vara ärlig från början och framförallt se till att när man söker ny hund att allt är ok runt i kring först   ?   

Jaja den som säger det är lätt att vara uppfödare borde ha en smäll på fingrarna