Blogginlägg

Röntgen & patella kontroll mm

Nu har det inte skrivits på ett tag.  Doris som var ute på foder kom tillbax pga allergi i familjen och nu letar vi efter ett ny aktiv & gärna lite utställnings intresserat fodervärd max 20 mil från oss,,gärna närmare förstås...Vi har även förröntgad Doris höfter & de såg mycket fina ut..Även systern Raya kollades vid 5 månader med lika fina höfter..
Denna kull P mot O verkar vara lite bättre och djupare på höfterna åtminstonde av de 2 som nu är förröngade av 7 ännu så länge...Så då får vi hoppas de är fria på ED nu då och inte får fel fram istället"" ironi" 

O-kullen halvsyskon till P-kull där har vi fått 50/50 på HD   2 st C-C  &  1 A-C  &  3 B-B på höfterna av de 6 som är röntgade,,lite förvånad är jag då tiken har en stark HD linje bakom sig med djupa fina skålar mm..

Dock skall 2 röntgas om för en av dem borde kunnat varit fri från början och en var lite slapp på ena sidan speciellt så vi får se om vi får slåss ända till Nordiska eller inte..Var inte dragna helt korrekt heller..

Så 2 till förhoppningsvis i O-kullen skall in på röntgen men inte så lätt med alla att få dem att kontrollera sina hundar tyvärr...Och en är tyvärr avliden   Så vi får se om vi kan få 7-8 röntgade av 9 i kullen..Alla är dock fria fram so fare.. 

Dagny Frallan 1 år har nu kontrollerat sina patella & hjärta helt UA de var maxat fast.. Även röntgat hela ryggen den var helt utan missbildningar mycket fin så UA var den förstås & även höfterna kollades form o djup på, dock ingen SKK röntgen men de såg helt ok och fast ut och tillräckligt djupa med bra vinkel..Även när hon var trött så kollades halsen hur gomsegel mm såg ut även det var helt ok..


MH

Idag har 5 N-barn gjort MH & 1 O-barn & alla gjorde genomfört test med Gk på alla moment och är mycket nöjd över deras insatts då de är väldigt unga 12-14 mån o har ju väldigt omogna ungar länge.. Men man ser vilka som jobbas med mer vad de hjälper hunden även i dessa test senare mot de som går som aktiv sällskap... :)   


3 vec bebis bilder & RöntgenNu har jag äntligen lagt ut lite bilder på de små P-barnen & jag ligger lite efter det vet jag med bilderna, men skall försöka hinna med 4  vec helgen..  

Sen har 5 N-barn röntgats 3 A &  1 C-B & 1 B-B   &  5 Ed Ua . So fare mycket nöjd.
Dock ligger C-B fel vriden med bäckenet och det gör att hon får ett minimalt för grunt stöd på typ 1 ynka mm & fick C på den..Vi påtalade detta oxå men fick inget gehör av veten tyvärr då det var mycket stressat den dagen o han tyckt hon låg rakt med benen o det räckte..
Men vi kollar om då vi anser hon def inte har C utan B-B,men oavsett om det blir kvar så är det inget som hindar för diverse aktiviteter mm..

Snart börjar ju lite O-barn röntgas med,spännande    


Omplacering hane & väntande valpar !

Vi har nu en omplacerings kille på snart 11 månader " Eroz" och han söker ett aktiv hem för träning & kanske tävling senare,,se mer på " Omplacering "    

Även valpar väntas vec 32 ser de ut som  för aktiva gärna tävlings intresserade !  


Hälsokontroller mm

Nu är både Kenzie Generalens Miracel JLPP & Ögon kollad UA   Mediza (Diza) har vi kollat ögon med på även där UA & JLPP kommer senare..

Vi tror även att Kenzie kan vara dräktig med Messi men får avgöra det mer säkert om ca 2 veckor..:)