Blogginlägg

Ny fodervärd sökes !

Vi har nu 2 fodervärdshundar vi söker nya kärleksfulla ägare till se fodervärds sidan samt en omplacering ! 

Finns de verkligen ingen där ute som letar en ny aktiv kamrat  . Får en del mail men märker att många inte är insatta i hur det fungerar med fodervärd tex och det är klart det är viktigt att ta reda på sådant då det är ett ansvar att vara fodervärd.

Men främst lite tröttsamt är när en del verkar höra av sig spontant utan att kollat med resten av familjen om det är ok med ny hund. Det ger ju bara onödigt hopp och mer jobb att skriva massa saker mellan varandra och sen när man skall ringa då gör man inte detta tyvärr, man hör inte ens av sig ibland om nått kommit i mellan eller så hittar endel på någon annan bortförklaring..
Visst saker kan komma i mellan absolut men är det så svårt att vara ärlig från början och framförallt se till att när man söker ny hund att allt är ok runt i kring först   ?   

Jaja den som säger det är lätt att vara uppfödare borde ha en smäll på fingrarna 


Röntgen & patella kontroll mm

Nu har det inte skrivits på ett tag.  Doris som var ute på foder kom tillbax pga allergi i familjen och nu letar vi efter ett ny aktiv & gärna lite utställnings intresserat fodervärd max 20 mil från oss,,gärna närmare förstås...Vi har även förröntgad Doris höfter & de såg mycket fina ut..Även systern Raya kollades vid 5 månader med lika fina höfter..
Denna kull P mot O verkar vara lite bättre och djupare på höfterna åtminstonde av de 2 som nu är förröngade av 7 ännu så länge...Så då får vi hoppas de är fria på ED nu då och inte får fel fram istället"" ironi" 

O-kullen halvsyskon till P-kull där har vi fått 50/50 på HD   2 st C-C  &  1 A-C  &  3 B-B på höfterna av de 6 som är röntgade,,lite förvånad är jag då tiken har en stark HD linje bakom sig med djupa fina skålar mm..

Dock skall 2 röntgas om för en av dem borde kunnat varit fri från början och en var lite slapp på ena sidan speciellt så vi får se om vi får slåss ända till Nordiska eller inte..Var inte dragna helt korrekt heller..

Så 2 till förhoppningsvis i O-kullen skall in på röntgen men inte så lätt med alla att få dem att kontrollera sina hundar tyvärr...Och en är tyvärr avliden   Så vi får se om vi kan få 7-8 röntgade av 9 i kullen..Alla är dock fria fram so fare.. 

Dagny Frallan 1 år har nu kontrollerat sina patella & hjärta helt UA de var maxat fast.. Även röntgat hela ryggen den var helt utan missbildningar mycket fin så UA var den förstås & även höfterna kollades form o djup på, dock ingen SKK röntgen men de såg helt ok och fast ut och tillräckligt djupa med bra vinkel..Även när hon var trött så kollades halsen hur gomsegel mm såg ut även det var helt ok..


MH

Idag har 5 N-barn gjort MH & 1 O-barn & alla gjorde genomfört test med Gk på alla moment och är mycket nöjd över deras insatts då de är väldigt unga 12-14 mån o har ju väldigt omogna ungar länge.. Men man ser vilka som jobbas med mer vad de hjälper hunden även i dessa test senare mot de som går som aktiv sällskap... :)   


3 vec bebis bilder & RöntgenNu har jag äntligen lagt ut lite bilder på de små P-barnen & jag ligger lite efter det vet jag med bilderna, men skall försöka hinna med 4  vec helgen..  

Sen har 5 N-barn röntgats 3 A &  1 C-B & 1 B-B   &  5 Ed Ua . So fare mycket nöjd.
Dock ligger C-B fel vriden med bäckenet och det gör att hon får ett minimalt för grunt stöd på typ 1 ynka mm & fick C på den..Vi påtalade detta oxå men fick inget gehör av veten tyvärr då det var mycket stressat den dagen o han tyckt hon låg rakt med benen o det räckte..
Men vi kollar om då vi anser hon def inte har C utan B-B,men oavsett om det blir kvar så är det inget som hindar för diverse aktiviteter mm..

Snart börjar ju lite O-barn röntgas med,spännande    


Omplacering hane & väntande valpar !

Vi har nu en omplacerings kille på snart 11 månader " Eroz" och han söker ett aktiv hem för träning & kanske tävling senare,,se mer på " Omplacering "    

Även valpar väntas vec 32 ser de ut som  för aktiva gärna tävlings intresserade !  


Bloggerska - Exempel

Avatar
Erika Eriksson